

World Circular Economy Forum | Accelerator Session (6th OECD Roundtable on the Circular Economy in Cities and Regions)

Cities & regions getting ahead with the circular transition

18 April (9:30-15:15) – European Commission premises, Rue du Champ de Mars 21, 1050 Brussels

8:45-9:30	Registration & welcome
9:30-11:00	Opening session – The Circular Cities and Regions Initiative (CCRI): Moving forward together
	Overview of CCRI activities to foster the transition towards a circular economy in cities and regions
9:30-9:45	 Working together for accelerating the circular transition: the CCRI (15 min) Hans-Christian Eberl, Circular Economy Team Leader, 'Healthy Planet' Directorate, DG Research and Innovation, European Commission
9:45-10:15	 2) Getting the finance right: launch of the continuation of the EIB's Circular City Centre (achievements from the pilot phase, new service offer) (30 min) Desislava Kraleva, Advisor, Jonas Byström, Lead engineer, Maria Blanco Herbosa, Environmental specialist, European Investment Bank Lieve Van Espen, City of Leuven, C3 pilot, CCRI Fellow
10:15-10:45	 3) Getting the governance right: insights from OECD case studies (30min) Aziza Akhmouch, Head of Division, Organisation for Economic Co-operation and Development Meindert Stolk, Regional Minister, Zuid-Holland (The Netherlands), CCRI Fellow. Anne-Marie Jean, Vice-President, Eurométropole de Strasbourg (France), CCRI Fellow. Anders Riise, County Mayor, Møre and Romsdal (Norway), CCRI Fellow.
10:45-11:05	 4) Moving ahead to best support cities and regions (20 min) Lucie Blondel, European Commission, DG Research and Innovation Jesús Ángel Díez Vázquez, Region of Castillà y Leon, CCRI Pilot and Green Assist beneficiary
11:05-11:30	Networking coffee break (30 min)
11:30:12:30	Roundtable #1 – Circular economy transition in EU: Where do cities and regions stand? (1 hour) Facilitated by Oriana Romano, Head of Unit - Circular Economy and Water Governance, OECD.

	Circular Cities & Regions Initiative European Commission European Commission
12:30-13:30	Networking lunch
13:30-14:30	Roundtable #2 – How to demystify finance for circular economy projects? (1 hour) Facilitated by the European Investment Bank. With the participation of Karine Measson - Head of Circular Economy and Sustainable Development division (Projects directorate), Roberto Rando - Climate Officer (Operations directorate), Jonas Bystrom - Lead Engineer, and Desislava Kraleva - Advisor.
14:30-15:15	 F2F matchmaking – Connecting cities/regions' projects with potential partners and/or investors (45 min) Facilitated by the CCRI office. Elevator pitches Get to know who is in – Partners will present (in max. 3 minutes) who they are, and what they can offer (15 min) Matchmaking sessions Meet your Match – Participants are invited to move to the designated networking areas to connect and discuss with potential partners (30 min).
	List of participating partners
	CCRI Office (Coordination & Support, Knowledge Hub) CCRI Projects (SYSCHEMIC, Definite-CCRI & Circular Invest, HOOP, Frontsh1p, Agro2Circular, TREASoURCE, RECONSTRUCT, BioBoost, RESOURCE)

Agro2Circular, TREASoURCE, RECONSTRUCT, BioBoost, RESOURCE) CCRI Associated Partners (EIB Circular City Centre, OECD, Cariplo Foundation, Green Assist)

CCRI Cities & Regions (Helsinki Uusimaa Region, Strasbourg Metropole)